Så hørte jeg det igen og nu må jeg altså til tasterne….

7 sekunder..Længere tid tager det ikke at vurdere et andet menneske. Så har du lige taget det forkert outfit på, er kommet til at sige en enkelt forkert sætning eller været lidt slap i kropsholdningen, så er det bare ærgerligt. Løbet er kørt.

Det har vi i hvert fald læst, lært og mindet hinanden om de seneste år. Og gud hvor er det dog deprimerende og overfladisk at tænke på.

 

Og selvfølgelig passer det heller ikke.

 

For hvor mange gange har du fejlvurderet en person?. Hvor mange gange har du tænkt ”sikke dog en arrogant type”, eller ”han ligner godt nok en nørd”, eller ”sikke dog en dulle” for så efterfølgende at indrømme flovt, at du tog så grueligt fejl? At personen måske nok var klog, men også varm og lunefuld, at arrogancen formentlig skyldtes lidt usikkerhed fra en virkelig inspirerende person, eller at ”dullen” rent faktisk er en knalddygtig og sød kvinde

 

Vi er heldigvis ikke så overfladiske som mennesker, at vi kun bruger 3 sekunder på at vurdere ALT det en andet menneske også er. Tænk på alle de kompetencer, alt den viden, den historie og det perspektiv et menneske indeholder. Det er vist lidt arrogant at tro at vi kan spotte det på 3 sekunder.

 

Jeg har mange gange stået på en scene foran en masse mennesker, som har givet mig elevatorblikket. Eller gået ind til et kundemøde, med et menneske som har lavet sine 3 sekunders vurdering af mig. Og det er også ok. Men jeg ved at løbet på ingen måde er kørt. Det er først lige startet. Den vurdering kan laves om 10 gange.

 

Så luk af for den dér med hvad andre mennesker TROR om dig og brug i stedet fokus på at vise HVEM du rigtig er. Ja de tror helt sikkert ét eller andet om dig, men det skal du jo bare ind og lave om på.