Det stærke kundemøde og 5 veje til succes

Medie: Iværksætteren – 11. november, 2019

“Det opsøgende salg er din livline til virkeligheden.”

Det var pointen I en artikel jeg skrev i dette magasin tidligere i år. Pointen var kort og godt, at det opsøgende salg er proaktivt, målrettet og super effektivt ift. at skaffe nye kunder.

Det ved alle. Mange får dog ikke gjort noget ved det. Og så lever vi iværksætterlivet lidt usikkert.

Jeg håber derfor, at du har kastet dig over telefonen og er blevet så skarp på dit pitch, at du har fået booket nogle møder.

Nu er tiden kommet. Du skal til at trykke kunden i hånden og igennem det kundemøde, der er afgørende for din succes. Gør du det korrekt, kan du potentielt være på vej over til din største kommende kunde. Men nu ikke noget med at tage afsted, og så ”lige lægge en plan for mødet i bilen mellem Glostrup og Høje Tåstrup, hvor kunden har kontor.”

Det har jeg set alt for ofte og det kommer der sjældent en ny kunde ud af. Det succesfulde kundemøde kræver forberedelse. Med 25 års international erfaring i salg, salgstræning og udvikling af sælgere, har jeg udarbejdet 5 punkter, som du aldrig må glemme, når du skal på kundebesøg…

LÆS ARTIKLEN HER

Næste gang nogen spørger dig om du er sælger, så svarer du JA

Medie: Amino – 20. juni, 2020

Alle vil gerne sælge produkter og løsninger, men ingen vil være sælger.

– Og det er i den grad et paradoks.

Vi hyper iværksætteri, den gode idé og ikke mindst det at overleve med sin forretning. Det er sejt at sige ”jeg er iværksætter”, ”jeg har min egen virksomhed” eller ”jeg driver selvstændig forretning”.

Men ingen af os er sælgere. Nej, pyha nej.

Vi poster et væld af blogindlæg på sociale medier og bruger tusindvis af annoncekroner for at lande på målgruppens ”væg”, når de et roligt øjeblik tjekker facebook. Vi sender nyhedsbrevskampagner, hvor vi lander i kundernes indbakke, 8 gange på en uge og hvis vi lige kan få en journalist til snige vores navn, firmanavn og billede ind i pressen, så siger vi da ikke nej.

Men vi gør det da ikke for at sælge. Nej, nej, pyha nej.

Kan du fortælle mig, hvad det så er at du laver?

Jeg træner mange iværksættere i, at få et godt og afslappet forhold til salgsopgaven. Knalddygtige specialister, konsulenter, rådgivere, behandlere og akademikere, der har kastet sig ud i det usikre, men fede iværksætterliv. Og det ér jo fedt, selv at kunne bestemme og styre sin forretning. Men det er ikke så sjovt, når der ikke er kunder nok.

LÆS ARTIKLEN HER

Din idé er vildt god, men hvordan går det egentlig med det opsøgende salg?

Medie: Amino – 11. april, 2019

Din idé er vildt god, men hvordan går det egentlig med det opsøgende salg?

Den fantastiske idé hyldes i danske og internationale iværksætterkredse. Hvis bare ideen er god, så skal det nok gå. Eller skal det?

Det er ikke lige så spændende at tale om det hårde opsøgende salgsarbejde, der er et must i den første lange tid, hvor det stadig kun er DIG, der synes det er en fantastisk idé. Når du skal have alle samarbejdspartnerne, investorerne og ikke mindst kunderne med dig på ideen.

Og få dem til at turde at lægge penge på bordet.

LÆS ARTIKLEN HER

Smid salgsfrygten og få ringet de kunder op

Medie: Amino – 19. december, 2019

”Jeg turde dårlig nok at melde mig til arrangementet” sagde hun. ”Men jeg ved at min forretning har brug for det”, gav hun som forklaring på, at hun alligevel var der.

Det var en smuk klar dag og solen skinnede ind gennem de mange vinduer i lokalet. Jeg var inviteret til at tale for 50 iværksættere i Odense, om dét mange iværksættere har brug for, men rigtig mange hader.

Det opsøgende salg.

En disciplin med mange følelser.

 

Tænk at være så splittet mellem dét, vi som forretningsdrivende er så dybt afhængige af (salget) og så en rolle, som mange har så svært ved at forene sig med (sælgerrollen).

Og kvinden fra Odense er langt fra alene. Stort set alle de iværksættere jeg arbejder med, har sagt det på et tidspunkt: ”Ja, jeg er jo ikke sådan en sælgertype, så jeg skal have fundet mig en måde at sælge, uden at være for sælgende.

LÆS ARTIKLEN HER

Kommentar: Sælger er ikke noget, du ER, men noget du GØR

Medie: Iværksætteren – 5. marts, 2019

Hvis du har set Løvens hule, har du også hørt iværksætteren Jesper Buch spørge deltagerne, hvor meget opsøgende salg de har lavet i virksomheden. Som succesfuld iværksætter ved han jo om nogen, at kunderne sjældent kommer af sig selv. Men med hånden på hjertet, hvor meget opsøgende salg får du som iværksætter lavet? Hvor mange kunder får du proaktivt ringet ud til hver dag?

Hvis du ligner de fleste iværksættere, jeg taler med, så er det ikke ret meget. Og så er det bare om at komme i gang, for du mister potentielle salg hver dag. Og ikke nok med dét. Det opsøgende salg er også én af dine vigtigste livliner til virkeligheden. For når du spørger venner, bekendte og dit netværk, ”om ikke din forretningsidé bare er super god”, vil de fleste i bedste rygklappermanér svare ”jo”. Men når du ringer ud til ukendte potentielle kunder og beder dem aktivt forholde sig til, om de vil købe dit produkt eller ej, er deres svar anderledes ærlige og helt uundværlige for din forretning. Altså bliver det opsøgende salg til en vigtig del af både produktet og salgsudviklingen, og det er dermed afgørende for virksomhedens overlevelse.

Med 25 års erfaring inden for salg, salgstræning og udvikling af sælgere, har jeg identificeret de fem steps, der gør dig til en succesfuld sælger. De kommer her:

LÆS ARTIKLEN HER

Du skylder din kunde at hvile i rollen som sælger

Medie: Amino – 13. februar, 2019

Hvad vi ikke laver af krumspring, for at undgå at blive forvekslet med en sælger

“Jeg er ikke sælger. Jeg har bare en virksomhed, hvor jeg sælger mine ydelser”

“Nej, nej. Jeg er skam ikke sælger. Men hvis du vil købe mine løsninger, så vil jeg da gerne sælge dem”

Problemet er bare, at kunderne ikke altid kommer af sig selv. Eller de har endnu ikke kendskab til vores løsning og den værdi den skaber. Og så bliver vi jo nødt til at fortælle kunden om den.

“Ok. Så skal jeg nok fortælle om den. Men ikke på en for sælgende måde.

Stop det.

For din egen skyld.

Og for dine kunders.

Og lad os i stedet starte et helt andet sted. Nemlig hos kunden. Det er jo dem det handler om. Ikke dig.

LÆS ARTIKLEN HER

Blev du inspireret? Få et performance boost med et 1:1 udviklingsforløb med Alexandra

Kontakt